Γώγος: Με δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για ψώνια οι ανεμβολίαστοι

Γώγος: Με δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για ψώνια οι ανεμβολίαστοι

Πρόταση-«βόμβα» του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Πρόταση-«βόμβα» να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι σε εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα για τα ψώνια τους, έριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «αν δεν εμβολιαστούμε, δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο-, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ, για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια, ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε».

Πρόσθεσε δε, ότι «καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι, να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει, γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους». Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ, πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα», καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε.

1
σχόλιο
  1. avatar Ανεμομυλιώτης Κώστας

    Είναι ντροπή για την επιστημονική κοινότητα να βγαίνουν τέτοιοι άνθρωποι- Βασιλικότεροι του Βασιλέως - και να αποκλείουν όποια μερίδα ανθρώπων δεν τους κάνει το χατήρι και να μην τους έχουν ήδη αποβάλει. Δεν είναι δυνατόν ένας επιστήμονας να είναι τόσο φοβικός που να φτάνει στο σημείο να ανατρέπει όλη την έως τώρα σωρευμένη γνώση της Ιατρικής επιστήμης αλλά και την κοινή λογική.Απλή λογική: Όσα τέστ και να κάνεις μπορεί να κολλήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, οπότε είναι άχρηστα! Ιατρικό δεδομένο:Κάνεις τέστ και βγαίνεις αρνητικός. Τρείς ημέρες μετά νοσηλεύεσαι με κορωνοιό !Έγινε με την πεθερά μου, νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες στο Γ.Κ. Νίκαιας, έχοντας αρνητικό μοριακό τεστ.Στο νοσοκομείο διαπίστωσαν πως είχε κορωνοιό. Ιατρικό δεδομένο: Δεν κολλάνε όλοι! Υπάρχουν οργανισμοί που είναι απρόσβλητοι απο τέτοιες ιώσεις, για άγνωστους συνήθως λόγους ή μη ανιχνευσιμους. Σε εμάς έχουν κολλήσει όλοι γύρω μας εκτός απο την οικογένεια μου. Και δεν πρόκειται να κολλήσουμε λόγω μη ανιχνεύσιμων αιτιών(!). Καταλήγουμε πως όλο το σκηνικό είναι υπερβολικό, με απλή προφύλαξη τελειώνουν όλα και η εμμονή με τα εμβόλια κάτι κρύβει απο πίσω.Δεν φοβάμαι και αρνούμαι να φοβηθώ στα γεράματα για κάτι που Ίσως κολλήσω!Όπως δεν φοβάμαι μην κολλήσω ιλαρά ή Δάγκειο πυρετό.Στην τελική μια ζωή πληρώνω φόρους για να νοσηλευτώ όποτε χρειαστεί. Είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίσει να υπάρχουν κλίνες για εμένα.Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...