Καμπανάκι από Εξαδάκτυλο: Όλοι θα εκτεθούμε στον κορονοϊό – Οι μισοί θα νοσήσουν

Καμπανάκι από Εξαδάκτυλο: Όλοι θα εκτεθούμε στον κορονοϊό – Οι μισοί θα νοσήσουν

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Μια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο Αθανάσιος Εξαδακτυλος. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρκού Συλλόγου εκτίμηση ότι στο προσεχές διάστημα οι μισοί θα νοσήσουν από τον κορονοϊό, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου.

«Οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά ή να βρεθούν διασωλήνωμένοι και καθώς οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι στη χώρα μας, το ποσοστό φτάνει το 70% στον ενήλικο πληθυσμό, και δεν είναι δικαιολογημένο να λάβουμε άλλα περιοριστικά μέτρα για να προστατευθούμε, θα πρέπει γι’ άλλη μια φορά να καλέσουμε να εμβολιαστούνε άμεσα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» ο καθηγητής ιατρικής, μιλώντας για την παραλλαγή Δέλτα είπε ότι «πρέπει να προφυλάξουμε τον τουρισμό μας. Έχοντας πολλούς εμβολιασμένους μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, «όλοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό. Πόσοι θα θετικοποιηθούν δεν το ξέρουμε. Ενδεχομένως, ένας στους δύο θα είναι θετικός. Πόσοι θα νοσήσουν; Ένα ποσοστό 10%, εκ των οποίων ένα μικρότερο ποσοστό θα νοσήσει βαριά».

Απαντώντας σε ερώτηση πώς μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί ο ιατρός είπε ότι «πριν από μερικούς μήνες στη χώρα μας είχαμε χιλιάδες ανθρώπους να νοσηλεύονται, σχεδόν 4.000. Είχαμε πάνω από 800 ανθρώπους να νοσηλεύονται στην εντατική και χάναμε 100 ανθρώπους την ημέρα, με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων και με μια λιγότερο μολυσματική παραλλαγή. Δεν είναι η μετάλλαξη Δέλτα λιγότερο επικίνδυνη. Εμείς είμαστε εμβολιασμένοι. Σήμερα με εμβολιασμένο το 55% του πληθυσμού της χώρας, έχουμε 165 ασθενείς στην εντατική. Χάνουμε περίπου 10 άτομα την ημέρα, με μια αυξητική τάση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικό μέτρο και έχουμε την κοινωνία ανοικτή».

Παίρνοντας θέση στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών και των εφήβων ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πώς «τα ευπαθή παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν. Τα παιδιά που έχουν ευπαθές άτομο στην οικογένειά τους, το οποίο δεν μπορεί να εμβολιαστεί, πρέπει και αυτά να εμβολιαστούν. Σε συνεργασία με τον παιδίατρο πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα παιδιά».

Παρακαλούμε περιμένετε ...