Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων στη θάλασσα βόρεια της Λέσβου

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων στη θάλασσα βόρεια της Λέσβου

Έχουν διασωθεί 10 άτομα που επέβαιναν στη φουσκωτή βάρκα

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων έπειτα από την ανεύρεση ημιβυθισμένης φουσκωτής λέμβου. Ήδη, έχουν διασωθεί 10 άτομα που επέβαιναν στη φουσκωτή βάρκα και έχουν μεταφερθεί στη Μήθυμνα της Λέσβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Ενιαίο Κέντρο «ενημερώθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο εκτέλεσης περιπολίας του, για την ύπαρξη φουσκωτής ημιβυθισμένης λέμβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 0,5 ν.μ. από την οριογραμμή, με επιβαίνοντες αλλοδαπούς, κατά δήλωσή τους,13 άτομα».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αρχικά, διασώθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. ένας αλλοδαπός, «ο οποίος εισήλθε κολυμπώντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και εν συνεχεία, επίσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., εννέα ακόμα αλλοδαποί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της FRONTEX, δύο αλιευτικά σκάφη και παραπλέον πλοίο.

«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή χαρακτηρίζονται καλές. Όλοι οι διασωθέντες αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην Μήθυμνα ν. Λέσβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία προστίθετα πως για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι τουρκικές αρχές.