Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες – Τους 45 βαθμούς θα φθάσει ο υδράργυρος

Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες – Τους 45 βαθμούς θα φθάσει ο υδράργυρος

Σε ποιες περιοχές θα φθάσει η θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές - Έντονο το αίσθημα δυσφορίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας και το οποίο θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες που θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν σε κάποιες περιοχές τους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με του μετεωρολόγους.

Το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει έως τους 44 βαθμούς, ωστόσο η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι ακόμα χειρότερες μέρες, καθώς ο υδράργυρος θα φθάσει και θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές θα παραμένουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Οι περιοχές που θα πληγούν από τις μέγιστες τιμές θερμοκρασιών είναι η Θεσσαλία, η Στερεά και η Πελοπόννησος. Υποχώρηση του κύματος καύσωνα δεν αναμένεται πριν τα τέλη της επόμενης εβδομάδας

Ήδη σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε συνολικά 107 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σε όλη τη χώρα, φθάνοντας και τους 43,3 βαθμούς Κελσίου στην Πλατανούλια Λάρισας. Ενδεικτικά οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα 30 Ιουλίου σε:

Η πρόβλεψη του καιρού αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου

Αύριο Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.