Χανιά: Έρευνα για βιασμό του 18χρονου ΑμεΑ και από άλλο πρόσωπο

Χανιά: Έρευνα για βιασμό του 18χρονου ΑμεΑ και από άλλο πρόσωπο

Ανοίγει ο φάκελος παλαιότερης καταγγελίας του παιδιού που είχε τεθεί στο αρχείο

Σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου ΑμεΑ από τα Χανιά, που κατήγγειλε την κακοποίηση του από τον πατέρα του και τον βιασμό του από 66χρονο συγχωριανό του, οι οποίοι ήδη προφυλακίστηκαν, δόθηκε με προσωρινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων η κηδεμονία του παιδιού.

Η προσφυγή έγινε δεκτή και έτσι κανείς από όσους εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή την τρομερή υπόθεση, δεν θα μπορεί να το παρενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, εκπρόσωπος του ανθρώπου που ζήτησε και πήρε την επιμέλεια του 18χρονου.

«Κρατούσε χρόνια αυτή η απερίγραπτη τραγωδία με αυτό το άτυχο παιδί και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος των τρομερών δοκιμασιών, που -όπως δείχνει και η ιατροδικαστική έκθεση- έχει περάσει ο Γιάννης, ένα παιδί που δεν έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τόνισε ο κ. Ντερμανάκης για να προσθέσει ότι «τώρα βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου ερευνών».

Έρευνα για παλαιότερη καταγγελία βιασμού του παιδιού

Η έρευνα των ανακριτικών αρχών διευρύνεται και για άλλες πράξεις βιασμού και από άλλα -πιθανόν και συγγενικά- πρόσωπα, από όταν το παιδί ήταν πολύ μικρό. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Χανίων, υπάρχει φάκελος με καταγγελία για βιασμό του παιδιού στην Κοινωνική Υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια. Η υπόθεση ωστόσο, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των λειτουργών στην οικογένεια, είχε μπει στο αρχείο, επεσήμανε ο κ. Ντερμανάκης.

«Ο φάκελος ανοίγει και θα διερευνηθούν οι καταγγελίες που είχαν γίνει τότε με περισσότερη προσοχή, θα συνδυαστούν με το τώρα και είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθεί ακόμα μια τραγωδία η οποία αφορά το παρελθόν του παιδιού, από πολύ μικρή ηλικία», υπογράμμισε ο κ. Ντερμανάκης.

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ στα Χανιά, ο κ. Ντερμανάκης περιέγραψε το καθεστώς απειλών και τρομοκράτησης εκείνων των ανθρώπων που γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλησαν να καταγγείλουν το γεγονός.