ECDC: Στο «κόκκινο» Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Καμία περιοχή της Ελλάδας στο «πράσινο»

ECDC: Στο «κόκκινο» Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Καμία περιοχή της Ελλάδας στο «πράσινο»

Οι περισσότερες περιοχές βρίσκονται στο «πορτοκαλί»

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της Ελλάδας αποτυπώνεται στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), όπου καμία περιοχή της χώρας δεν βρίσκεται πλέον στο «πράσινο», με πολλά από τα δημοφιλή τουριστικά νησιά να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, στον συνδυαστικό χάρτη ο οποίος αφορά τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, τα τεστ και τη θετικότητα των τελευταίων 14 ημερών, η Κρήτη, η Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο «κόκκινο». Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται η Αττική, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Θεσσαλία και η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Μόνο η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα (πλην της Αττικής) και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο «κίτρινο».


Στον χάρτη όπου αποτυπώνεται ο δείκτης της θετικότητας, η Ελλάδα εμφανίζεται λιγότερο επιβαρυμένη, με τις μόνες περιοχές ωστόσο που βρίσκονται στο «πράσινο» να είναι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τμήμα της Ηπείρου.