Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 42 βαθμούς ο υδράργυρος αύριο Τετάρτη

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 42 βαθμούς ο υδράργυρος αύριο Τετάρτη

Σε άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες οπότε θα ξεπεράσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το κύμα καύσωνα, που θα επηρεάσει τη χώρα μας για αρκετές ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη δυτική Ελλάδα, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 με 40 βαθμούς κατά τόπους στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ από την Παρασκευή έως και τις αρχές του Αυγούστου θα φθάσει και πιθανώς να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 39 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 39, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 19 έως 40-42 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 38 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35-36 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φθάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο έως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.