Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του

Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες», φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημα του ο ηθοποιός

Στη φυλακή οδηγήθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του
για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Αυτές οι κατηγορίες έχουν προέλθει έπειτα από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του ηθοποιού.

Ο Φιλιππίδης απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην την 15η τακτική ανακρίτρια για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών χωρίς ωστόσο να πείσει με αποτέλεσμα ανακρίτρια και εισαγγελέας να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του. Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση και η αρμόδια δικαστική λειτουργός κάλεσε και εξέτασε ως μάρτυρες τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού. Παράλληλα, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν και άλλοι μάρτυρες η κατάθεση των οποίων κρίθηκε απαραίτητη για να συμπληρωθεί το πάζλ της υπόθεσης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από την διαδικασία ίσως έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό σχετικά με μια από τις περιπτώσεις απόπειρας βιασμού για την οποία κατηγορείται.
ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την βασιμότητα των καταγγελιών σε βάρος του.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά που κατέθεσε στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έδωσε στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει και η απόφαση που πάρθηκε είναι σε βάρος του.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Κύριε Φιλιππίδη, είστε ένας καταξιωμένος ηθοποιός και μεγάλος ερμηνευτής του θεάτρου, πολλών ταινιών και σειρών της τηλεόρασης. Δυστυχώς όμως δεν είστε άνθρωπος με περιεχόμενο. Είστε κενός, άδειος και λίγος ώστε να επικαλείστε και να εμφανίζετε τον εαυτό σας σαν πρότυπο του αρσενικού, του άντρα. Κρίμα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...