Φωτιά στην Αργολίδα: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Φωτιά στην Αργολίδα: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Στην πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια προχώρησαν οι αρχές, καθώς κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα, Κυριακή (25/07) στο Αραχναίο Αργολίδας, με τους κατοίκους να ζουν δραματικές στιγμές.

Όπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία μέσα στο χωριό, ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων. Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και με σειρήνες καλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό καθώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η φωτιά είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό, ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Νωρίς το μεσημέρι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.