Θρίλερ στο Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για το ζευγάρι, η βάρκα τoυ οποίου αναποδογύρισε

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για το ζευγάρι, η βάρκα τoυ οποίου αναποδογύρισε

Οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που από το απόγευμα του Σαββάτου (24/07) αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου κοντά στην Μονή Κουδουμά, όταν λόγω θαλασσοταραχής ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στη θάλασσα. Παρά τις προσπάθειες, τόσο του Λιμενικού με πλωτά σκάφη, όσο και εναέριας συνεργασίας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεσή τους.

Πρόκειται για ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου, το οποίο ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό νοίκιασαν μία βάρκα πέντε μέτρων ανοιχτού τύπου και, όπως δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανοίχτηκαν στη θάλασσα παρά τον άνεμο 5 έως 6 μποφόρ που έπνεε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός. Η βάρκα ανετράπη και το ζευγάρι χάθηκε στο νερό. Πολίτες αλλά και μοναχοί της Μονής Κουδουμά, διέκριναν την αναποδογυρισμένη βάρκα, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων.

Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσας, ενώ λιμενικοί βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής, ελέγχοντας μήπως και εντοπίσουν τους αγνοούμενους στα αβαθή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...