Κορονοϊός: Στο… τραπέζι η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

Κορονοϊός: Στο… τραπέζι η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση - Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξή της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι

Όσο οι ειαγωγές αυξάνονται στα νοσοκομεία για κορονοϊό, τόσο μεγαλώνει ο πονοκέφαλος των ιθυνόντων της κυβένρησης, στην οποία εξετάζουν τα επόμενα μέτρα που μπορεί αν χρειαστούν. ¨ενα από αυτά που έχει πέσει στο... τραπέζι είναι η σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους ανεμβολίαστους και η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Αυτό, όμως φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τώρα, αλλά είναι μια σκέψη που υπάρχει όπως παραδέχτηκε και υπουργός Ανάπτυξης, ¨Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά για το φθινόπωρο. Όλα θα αξαρτηθούν από την  εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και τους εμβολιασμού των πολιτών.

Το μυαλό στο ΕΣΥ

Πολλές από τις αποφάσεις που θα παρθούν θα έχουν να κάνουν με γνώμονα την πίεση που θα δεχτεί το ΕΣΥ. Προς το παρόν το σύστημα υγείας είναι σε καλή κατάσταση, έστω κι αν πάνω από 1.000 άτομα νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν στους 130.

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, την περασμένη εβδομάδα έγιναν 5 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ σήμερα με το τέλος της εφημερίας οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Αύξηση εισαγωγών για κορονοϊό υπάρχει και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Παρατηρήσαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 30 -40 και 50% των εισαγωγών από εφημερία σε εφημερία. έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές σε σχέση με πριν από 20- 25 ημέρες. Τις περισσότερες φορές άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Δημήτρης Πιστόλας, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Ιούνιο η πληρότητα στις κλίνες covid άγγιζε το 30% ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 100%.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι απλά ένας αριθμός, αλλά δημιουργεί προβλήματα τόσο στους ανθρώπους, όσο και στην ομαλή ροή της κοινωνίας.