Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ τραπεζών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ τραπεζών

Συνελήφθησαν 5 άτομα και εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις εκρήξεων - Δείτε εικόνες από τα ευρήματα της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών, με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικών υλών, στην Αττική και στην περιφέρεια.

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της, εκ των οποίων 4 ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός. Οι τρεις εντοπίσθηκαν στον Θεολόγο Φθιώτιδας, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Ο 25χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Επίσης κατηγορούνται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα ο 25χρονος ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις ανατίναξης ΑΤΜ και 9 κλοπές αυτοκινήτων. Οι 22 ανατινάξεις έγιναν στην Αττική.

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, ενώ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Δείτε εικόνες από τα ευρήματα της αστυνομίας: