Φωτιά στο Μάτι: «Υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο»

Φωτιά στο Μάτι: «Υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο»

«Εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες», λέει ο δικηγόρος των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος

Για τη φωτιά στο Μάτι που οδήγησε στον θάνατο 102 ανθρώπους μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/07 )ο δικηγόρος των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εθνική τραγωδία.

Όπως είπε στον ANT1, έχει ολοκληρωθεί η φάση της ανάκρισης για τη φωτιά στο Μάτι, με την απολογία όλων των κατηγορουμένων και πλέον το πόρισμα του ανακριτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος διαπίστωσε κακουργήματα. «Έχουν προστεθεί και άλλοι κατηγορούμενοι» είπε.

Φωτιά στο Μάτι: «Θα πέσουν προσωπεία και μάσκες»

«Το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο», τόνισε ο κ. Καπερνάρος ενώ όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να καλύψουν άλλους, απάντησε: «Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο».

«Στο δικαστήριο θα αποκαλυφθούν πολλά. Εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες», υπογράμμισε, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στους δύο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

«Η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε από την πλευρά του κάτοικος του Νέου Βουτζά, ενώ εγκαυματίας διαμαρτυρήθηκε για «πλήρη αδιαφορία από το κράτος».

Άλλη κάτοικος της περιοχής μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν: α) ο αίτημα της δικαίωσης, β) αλήθεια γ) τιμωρία.

«Τρία χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο πρώτο» είπε και τόνισε «η 23η Ιουλίου προκλήθηκε από ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν τη φυσική καταστροφή, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο μόνο για φυσική καταστροφή».