Κορονοϊός: Η διαδικασία των δύο τεστ για ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση – Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Κορονοϊός: Η διαδικασία των δύο τεστ για ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση – Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Ποιες περιοχές αλλάζουν επιδημιολογικό επίπεδο

Υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως θα υποβάλλονται όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση σε όλη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (22/07) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τη διαδικασία, τα δύο εβδομαδιαία τεστ θα είναι 1 self test και 1 rapid test. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναρτάται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Tο μέτρο των δυο test την εβδoμάδα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είχε τεθεί σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας (στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στους δήμους Ίου, Θήρας και Πάρου). Όμως τα δεδομένα άλλαξαν και τώρα το μέτρο αφορά όλη τη χώρα.

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, έγινε αναφορά στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας και πώς αυτός διαμορφώνεται.

Αναλυτικότερα:

  • Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου, και Χανίων (εκτός Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).
  • Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Οι Δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).