Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Δεν επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη την απόπειρα αυτοκτονίας

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Δεν επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη την απόπειρα αυτοκτονίας

«Στην αγωγή που του έδωσαν στο Κέντρο Υγείας του συντογράφησαν εκ νέου ψυχοφάρμακα», είπε ο Κόλλιας για τον 30χρονο

Για τις πληροφορίες ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ο καθ' ομολογίαν δράστης της Γαρυφαλλιάς στο έγκλημα στη Φολέγανδρο μίλησε ο δικηγόρος του και δεν τις επιβεβαίωσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του 30χρονου στο newsbeast κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όμως ο κ. Κόλλιας επιμένει ότι πελάτης του χρίζει ψυχιατρικής φροντίδας. Ο δράστης έχει ήδη προφυλακιστεί. 

«Θεωρήθηκε ότι ο κατηγορούμενος αποτελεί απειλή και για τον ίδιο του τον εαυτό» είπε ο Κόλλιας και τόνισε πως ο κατηγορούμενος είχε μέσα στο σακίδιο του, στη Φολέγανδρο, την θεραπευτική αγωγή του αλλά δεν τη λάμβανε όσο ήταν στο νησί. «Τονίζω για άλλη μια φορά πως για εμάς αυτό που έχει την κρίσιμη σημασία είναι αν τη στιγμή της πράξης του είχε το απαιτούμενο, το φυσιολογικό επίπεδο της συνείδησης του. Αυτό θέλουμε να εξεταστεί».

Ο κος Κόλλιας κάνει λόγο για μια ψυχική πάθηση με υπόβαθρo. «Ο κατηγορούμενος περνούσε μεγάλες περιόδους κλεισμένος στο δωμάτιο του μέσα στα σκοτάδια. Δεν τηρούσε πιστά την αγωγή του, έλεγε στους γονείς του ότι την έπαιρνε, αλλά δεν το έκανε. Είναι νέος άντρας, δεν μπορεί να έχει επιτήρηση μικρού παιδιού».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Κόλλια: «Οι μνήμες του πελάτη μου παραμένουν θολές. Συνεχίζει να μην μπορεί να ανακαλέσει τα γεγονότα».

Ο κος Κόλλιας δεν επιβεβαιώνει πάντως την απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου. Όπως μας είπε: «Με τον έτερο συνήγορο υπεράσπισης ενημερωθήκαμε για το συμβάν σήμερα το πρωί, παρότι ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χθες (21/07/2021) στις 18.00. Δεν επιβεβαιώνουμε την απόπειρα αυτοκτονίας. O νευρολόγος στο πόρισμα του κάνει λόγο για πτώση του επιπέδου της συνείδησης του. Στην αγωγή που του έδωσαν στο Κέντρο Υγείας του συντογράφησαν εκ νέου ψυχοφάρμακα».

Όσο για την έκθεση του ιατροδικαστή ο κος Κόλλιας επανέλαβε πως πρόκειται για τις πρώτες σημειώσεις του ιατροδικαστή και όχι για την αναλυτική του πραγματογνωμοσύνη. Περιμένει λοιπόν να δοθεί η πλήρης έκθεση για το έγκλημα στη Φολέγανδρο.