«Κληρώνει» για Μύκονο τα επόμενα 24ωρα – Δύο τεστ εβδομαδιαία για τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση

«Κληρώνει» για Μύκονο τα επόμενα 24ωρα – Δύο τεστ εβδομαδιαία για τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση

Για σταθεροποιητική τάση μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το νησί των Ανέμων - Ένα self test και ένα rapid test για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους κλάδους

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα. Ένα self test και ένα rapid test.

Παρακαλούμε περιμένετε ...