Συνελήφθη μέρος συμμορίας που είχε «ρημάξει» αυτοκίνητα στην Αθήνα

Συνελήφθη μέρος συμμορίας που είχε «ρημάξει» αυτοκίνητα στην Αθήνα

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Στην εξάρθρωση μιας συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία, καθώς συνελήφθη ένα ακόμα μέλος της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό, μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκατηγορούμενοι είναι άλλοι 5 αλλοδαποί.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι έκανε τις κλοπές τους στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας, αφαιρώντας από τα οχήματα χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ταξιδιωτικά έγγραφα και γενικότερα αντικείμενα τα οποία μεταπωλούσαν άμεσα.

Στοχοποιούσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξεχάσει αντικείμενα σε εμφανές σημείο και επίσης με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ότι υπάρχει κάποιο ζωάκι κάτω από το αυτοκίνητο ή ότι υπάρχει φθορά σε λάστιχο, απασχολούσαν τον οδηγό, ενώ άλλο μέλος της συμμορίας αφαιρούσε αντικείμενα από το όχημα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από την έρευνα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.