Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στη Χαλκιδική

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στη Χαλκιδική

Εντοπίστηκαν κατά τον δεύτερο επανέλεγχο με rapid tests

Συναγερμός έχει σημάνει στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, ύστερα από τον έλεγχο με PCR tests όλων των στελεχών (αρχηγοί, προσωπικό) και του συνόλου της κατασκήνωσης με rapid ή PCR test κατά την είσοδο στην κατασκήνωση, τον πρώτο απόλυτα επιτυχή επανέλεγχο με rapid tests από συνεργείο του συνεργαζόμενου μικροβιολογικού εργαστηρίου του συνόλου της κατασκήνωσης, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένος ο δεύτερος τακτικός επανέλεγχος, εντοπίσθηκαν θετικά κρούσματα στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

“Ο δεύτερος επανέλεγχος εκτελέσθηκε κανονικά και πλήρως, με τη χρήση και πάλι πιστοποιημένων rapid tests, από το υγειονομικό προσωπικό της κατασκήνωσης. Ο έγκαιρος εντοπισμός των κρουσμάτων ήταν αποτέλεσμα της πιστής τήρησης των διαδικασιών που εφαρμόζει η ΧΑΝΘ βάσει των οποίων, κάθε περίπτωση που εμφανίζει κλινικά συμπτώματα που προσομοιάζουν την COVID-19 αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα και αυτόματα ενεργοποιείται το αντίστοιχο θεσπισμένο πρωτόκολλο” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται δε, ότι όπως ορίζεται από τη διαδικασία ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών τα οποία χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων να τα παραλάβουν και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αυτοαπομόνωσης και στενής παρακολούθησης της κατάστασής τους για 10 ημέρες.