Freedom Pass: Αλαλούμ στα ΚΕΠ για τα voucher των 150 ευρώ – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τι απαντά ο Γεωργαντάς

Freedom Pass: Αλαλούμ στα ΚΕΠ για τα voucher των 150 ευρώ – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τι απαντά ο Γεωργαντάς

«Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος - οδηγία από το υπουργείο»

Προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν έχουν κωδικούς στο taxisnet και πρέπει να κάνουν την αίτηση στα ΚΕΠ για το Freedom Pass ώστε να εξασφαλίσουν το voucher των 150 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, τα ΚΕΠ δεν έχουν λάβει τη σχετική εγκύκλιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους νέους. «Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος - οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι διώχνουν κόσμο. και πως «πολλά τα μαθαίνουμε από τα κανάλια».

Γεωργαντάς: Προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις

Στις καταγγελίες των εργαζόμενων απάντησε με παρέμβασή του στο OPEN ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς. «Υπάρχουν 263.000 νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση, άρα είναι δικαιούχοι. Τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή, και ήδη 141.000 από αυτούς έκαναν αίτηση μέσα από το gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. Αυτές τις δύο ημέρες λειτουργίας, έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ. Εκεί πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis και μόνο. Οπότε λειτουργεί το σύστημα. Είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις», επεσήμανε και συνέχισε:

«Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ».