Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα – Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα – Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Στα 30 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης (22/07) αποκάλυψε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, χτυπώντας παράλληλα το «καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Δέλτα και κάνοντας λόγο για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσής της.

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά», προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επικαλούμενος και το αμερικανικό CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Αρκουμανέας: Μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα

O κ. Αρκουμανέας μίλησε για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, 70% εβδομάδα με εβδομάδα στις ΗΠΑ. Για την Ελλάδα διευκρίνισε ότι παρατηρούμε μείωση του ρυθμού αύξησης από 100 – 150% τις προηγούμενες εβδομάδες στο 25% αύξηση.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούριων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούρια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70%, πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

Πού κινείται ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτήν την εβδομάδα, και τις επόμενες. Πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι αυτήν την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46. Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό με πάνω από 75.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση. Υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.  Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», διαμήνυσε ο κ. Αρκουμανέας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...