Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα εφιαλτική εκτίμηση για 10.000 κρούσματα ημερησίως – «Είμαστε στο τέταρτο κύμα»

Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα εφιαλτική εκτίμηση για 10.000 κρούσματα ημερησίως  – «Είμαστε στο τέταρτο κύμα»

Πότε μπορεί να δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος, σύμφωνα με τον ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε το πρωί της Πέμπτης (22/07) ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας πως ζούμε το τέταρτο κύμα, χωρίς να έχουμε δει ωστόσο την κορύφωσή του, καθώς, όπως είπε, δεν είναι απίθανο να φτάσουμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα. Όπως είπε, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν «πιάσει όλοι την κοινωνία».

«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές, δυστυχώς το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα, αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα», ανέφερε.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πότε μπορεί να δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος

Όπως τόνισε ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

«Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως τα κρούσματα πολύ εύκολα μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε μερικές βδομάδες και δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως.