Κορονοϊός: Από τον Σεπτέμβριο έρχεται η τρίτη δόση εμβολιασμού

Κορονοϊός: Από τον Σεπτέμβριο έρχεται η τρίτη δόση εμβολιασμού

Ποιοι θα την χρειαστούν και με ποια σειρά θα γίνει - Θα σταλούν SMS στους πολίτες - Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει και στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για να αποκρούσουν το νέο κύμα, το οποίο για κάποιους ήδη έχει ξεκινήσει. Η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων υπολογίζεται ότι φτάνει για 8 μήνες, οπότε από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τρίτη δόση για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από τον Πέτρο Μποτσαράκο, τον Αύγουστο θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση. Η σειρά θα είναι η ίδια όπως ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους.

Όσον αφορά τα εμβόλια που χρησιμοποηθούν για την τρίτη δόση οι πιθανότητας είναι να επιλεγούν ν τα σκευάσματα mRNA, δηλαδή της Pfizer και της Moderna.

Εξετάζεται ο τρόπος για να ειδοποιηθεί ο κόσμος και φαίνεται ότι θα καταλήξουν να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS στα κινητά σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν τη δεύτερη.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων.

Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, πέρα της τρίτης δόσης ακι εφόσον δεν εξαλειφθεί ο κορονοϊός, οι πολίτες θα πρέπει κάθε χρόνο να εμβολιάζονται για να μην ξαναφουντώσει η πανδημία. Παράλληλα, από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η ανοσία από το κορονοϊό μετά την τρίτη δόση θα είναι ισχυρότερη, καθώς θα πολλαπλασιαστούν τα αντισώματα στον οργανισμό των εμβολιασμένων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαία η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και όσοι δεν τον κάνουν θα μπορεί ο εργοδότης να τους κάνει παύση από την δουλειά άνευ αποδοχών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...