Κορονοϊός: Συναγερμός στα Χανιά για κρούσματα σε κατασκήνωση

Κορονοϊός: Συναγερμός στα Χανιά για κρούσματα σε κατασκήνωση

Τι προκαλεί εντύπωση

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε στα Χανιά, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, τα πρώτα τρία κρούσματα (ήταν αδέρφια) διαπιστώθηκαν την Κυριακή (18/07) και επιβεβαιώθηκαν χθες Τρίτη (20/07), ενώ το τέταρτο διαπιστώθηκε σήμερα.

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι και τα τέσσερα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν πολύ κοντά στην άφιξη των παιδιών στην κατασκήνωση, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία των Rapid Tests (διενεργούνται από ιδιωτικές και δημόσιες δομές) στα οποία είχαν υποβληθεί τα παιδιά, μερικές ώρες πριν μπουν στην κατασκήνωση. Να τονιστεί επίσης ότι, στη συγκεκριμένη κατασκήνωση και γι’ αυτή την περίοδο, η πλειονότητα των παιδιών ήταν από το Ρέθυμνο.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, η διεύθυνση της κατασκήνωσης είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους κανόνες που απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ είναι σε άμεση συνεργασία τόσο με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, όσο και με τους ίδιους τους γονείς των παιδιών.

Επισημαίνεται ότι οι γονείς παιδιών με πιθανό κρούσμα ενημερώθηκαν άμεσα και έχουν ήδη πάρει τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και ακολουθούν ήδη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εν κατακλείδι, αύριο αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω, επίσημες ανακοινώσεις από τη διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...