Σεισμός στη Θήβα: «Καμπανάκι» Τσελέντη – «Καλό είναι να είμαστε έτοιμοι»

Σεισμός στη Θήβα: «Καμπανάκι» Τσελέντη – «Καλό είναι να είμαστε έτοιμοι»

«Σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση»

Την προειδοποίηση προς τους πολίτες «να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης» έκανε το πρωί της Τρίτης (20/07) ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον σεισμό των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στη Θήβα.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι «την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. Σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση».

Όπως είπε ο σεισμολόγος, «η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό. Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης».