Συνελήφθη μέλος συμμορίας που «άδειαζε» βίλες στη Μύκονο

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που «άδειαζε» βίλες στη Μύκονο

Εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών η αξία των οποίων υπολογίζεται πάνω από 630.390 ευρώ

Άλλη μια επιτυχία πιστώνεται η ΕΛ.ΑΣ, καθώς συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε εξοχικές βίλες στη Μύκονο.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου συνελήφθη το Σάββατο ένας 38χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα συνεργούς του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, συνδυαστικής αξιοποίηση στοιχείων και μελέτης του τρόπου ενέργειας ( modus operandi ) των δραστών, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από αρχές του Ιουλίου 2021 εγκληματική ομάδα (συμμορία) και προέβαιναν σε διάπραξη κλοπών από πολυτελείς κατοικίες αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή ειδή ρουχισμού-ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές .

Το χρονικό της σύλληψης

Τις πρώτες πρωινές ώρες  του Σαββάτου περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες κατά το χρόνο που επιχειρούσαν να μπουν σε περιφραγμένο χώρο κατοικίας και έπειτα από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 38χρονο.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα και εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής (δύο σε απόπειρα και τρεις τετελεσμένες) το χρονικό διάστημα από 7 έως 11.7.2021 ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 630.390,00 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με κάθε δυνατό τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Φωτογραφία αρχείου