Κορονοϊός: Συναγερμός στα νοσοκομεία – Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

Κορονοϊός: Συναγερμός στα νοσοκομεία – Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου»

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς την ανοδική πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων φαίνεται πως ακολουθούν και οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, οι οποίες έχουν αρχίσει να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες.

«Υπάρχει μία αυξητική τάση και στις προσελεύσεις όσων αναζητούν ιατρική βοήθεια λόγω συμπτωμάτων κορονοϊού, αλλά και στις εισαγωγές ασθενών νεαρής ηλικίας» επισημαίνει μιλώντας στο Mega η Ελένη Μπάγια, παθολόγος, τμήμα Covid στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν πυρετό, βήχα, χαρακτηριστική αδυναμία και ζάλη που συνήθως υποδηλώνει δύσπνοια, συμπτώματα που υποδεικνύουν λοίμωξη του αναπνευστικού» αναφέρει.

«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου» επισημαίνει εξηγώντας «μας λένε πως φοβούνται και έτσι δεν το έκαναν. Παραδέχονται πως υπάρχει κορονοϊός αλλά έχουν δισταγμούς».

Η Ελένη Μπάγια τονίζει πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το κράτος για τα οφέλη του εμβολιασμού που και τους κινδύνους που είναι αμελητέοι.

«Ο ιός δεν εξαφανίζεται. Οι επισημάνσεις των ειδικών ότι τα κύματα θα έρχονται και θα επανέρχονται και θα προσβάλλουν κόσμο ανεμβολίαστο δυστυχώς επιβεβαιώνεται» δηλώνει.