Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Ποια νησιά βρίσκονται στον προθάλαμο του lockdown

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Ποια νησιά βρίσκονται στον προθάλαμο του lockdown

Ποιες περιοχές ανέβηκαν στο πορτοκαλί επίπεδο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τους ειδικούς να μιλούν για περαιτέρω εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά το επόμενο διάστημα, την ώρα που δημοφιλή νησιά βρίσκονται στο μικροσκόπιο, καθώς ακολουθούν την πορεία της Μυκόνου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά στην κατάσταση, με τη λύση των τοπικών lockdown να βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Έτσι, η Μύκονος έγινε το πρώτο νησί στο οποίο επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα, εξαιτίας της επιδημιολογικής έξαρσης.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο (17/07) η Μύκονος «σίγησε», καθώς εφαρμόστηκε η απαγόρευση μουσικής για όλο το 24ωρο και η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα μέτρα αυτά θα βρίσκονται σε ισχύ έως τη Δευτέρα 26/07 στις 06:00 το πρωί.

Κορονοϊός: Ποια νησιά βρίσκονται σε συναγερμό

Την ώρα που στη Μύκονο η «έκρηξη» κρουσμάτων έφτασε το 248% την τελευταία εβδομάδα, η ανησυχία επιτείνεται και για άλλες περιοχές και νησιά της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός της Μυκόνου, οι περιφερειακές ενότητες Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή, για την ενίσχυση του testing λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο, όπου 7πλασιάστηκαν τα κρούσματα κορoνοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν.

«Η κατάσταση σε αυτές τις έξι περιοχές επιβάλλει σε όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έτσι, δεν αποκλείεται να ληφθούν ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά, εάν δεν σταθεροποιηθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Επίσης, οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Ιωαννίνων, Ανατολικής Αττικής, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Λάρισας έχουν ανέβει στο πορτοκαλί επίπεδο.