Μύκονος: Ιταλός με κορονοϊό παραλίγο να μείνει στον «δρόμο» γιατί δεν υπήρχε δωμάτιο καραντίνας

Μύκονος: Ιταλός με κορονοϊό παραλίγο να μείνει στον «δρόμο» γιατί δεν υπήρχε δωμάτιο καραντίνας

Στο νησί των Ανέμων υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο καραντίνας

Ένα περιστατικό ενδεικτικό της επιδημιολογικής κατάστασης στη Μύκονο, όπου επιστρέφουν τα μέτρα του lockdown όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑ¨Ϊ, στον «δρόμο» έμεινε ένας 18χρονος τουρίστας από την Ιταλία που κόλλησε κορονοϊο στο νησί της Μυκόνου και δεν έβρισκε με τίποτα δωμάτιο ξενοδοχείου για να μπει σε καραντίνα. Ο 18χρονος ήταν σε απόγνωση και έβαλε μέχρι και τα κλάματα. Εν τέλει βρέθηκε μια έκτακτη λύση για τη φιλοξενία του, μέσα στη νύχτα.

Το πρόβλημα σε όλη την υπόθεση είναι ότι υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο καραντίνας σε όλη τη Μύκονο. Μετά το περιστατικό, φιλοξενήθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού και ύστερα βρέθηκε μια κλίνη σε ξενοδοχείο για να περάσει εκεί το διάστημα της απομόνωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού, ενδέχεται να υπάρχει επίταξη κλινών στο νησί για να αντιμετωπιστεί μια αύξηση κρουσμάτων.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται όσοι νοσούν σε άλλα νησιά ώστε να εκτίσουν εκεί τον χρόνο της καραντίνας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα του Σαββάτου (17/07) στις 18:00 τίθεται σε ισχύ στο νησί τοπικό lockdown με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μουσικής.