Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν – «Δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη, θέλω δικαιοσύνη»

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν – «Δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη, θέλω δικαιοσύνη»

Τι λέει για τη μικρή Λύδια, αλλά και για τη σχέση του με τους γονείς του γυκαικοκτόνου

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ντέιβιντ Κράουτς, πατέρας της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σε μια συνέντευξη-κατάθεση ψυχής.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρει πως η παρουσία της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν, στο σπίτι τους στην Αλόννησο είναι η μόνη ανακούφιση που έχουν με τη σύζυγό του.

«Δεν είμαι νέος άνθρωπος και όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ριζωμένη ανησυχία ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παράσχω στη Λυδία εκείνα τα χρόνια που μπορεί να χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή στο παιδί της υπέροχης κόρης μου», υπογραμμίζει.

Γλυκά Νερά: «Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη»

Παράλληλα, ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρεται στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, την γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της».

Όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του - «Από τότε ήμουν σχεδόν παράλυτος»

Η ανάμνηση εκείνου του πρωινού του Μαΐου, όταν οι γείτονες έφτασαν στο σπίτι τους και τους είπαν ότι η κόρη τους ήταν νεκρή, παραμένει έντονη, σχολιάζει η Daily Mail, με τον Ντέιβιντ Κράουτς, να σημειώνει: «Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό όταν ακούστηκε ένα δυνατό χτύπημα στην εξώπορτα. Αρκετοί από τους έλληνες φίλους μας ήταν εκεί σε κατάσταση μεγάλης αγωνίας. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι έλεγαν, αλλά τελικά καταλάβαμε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να είχε αρπάξει την καρδιά μου. Από τότε ήμουν σχεδόν παράλυτος. (…) Μπορώ να θυμηθώ αυτόν τον τεράστιο άνδρα με χέρια σαν φτυάρια, που καθόταν απέναντί μου με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του και απλώς έλεγε ξανά και ξανά: “μπάστ…, μπάστ…”. Αυτό συνέβη όταν πιστευόταν ότι η Καρολάιν είχε σκοτωθεί σε ληστεία”».

Μόνο 38 ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε η αλήθεια: Η Καρολάιν, τότε 19 ετών είχε στην πραγματικότητα δολοφονηθεί από τον σύζυγό της, τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο Μπάμπης, όπως προέκυψε, είχε σκηνοθετήσει κυνικά μια ληστεία για να καλύψει το έγκλημά του, δένοντας τον εαυτό του κοντά στο σώμα της Καρολάιν με μονωτική ταινία στα μάτια και το στόμα του, αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του και στραγγάλισε το σκυλί της οικογένειας, τη Ρόξι.

Τι λέει για το κίνητρο της δολοφονίας

Ο πατέρας της Καρολάιν, αναφέρεται και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο κίνητρο του δολοφόνου: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το τι κίνητρο είχε- αυτό πρέπει να το καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει σωματικά. Ήταν νέα, γυμνασμένη και ικανή κικ μπόξερ, οπότε πήρε την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και την έπνιξε ενώ κοιμόταν. Φαντάζομαι ότι θα περάσει καλά εξηγώντας το αυτό στους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι οι χειρότερες της Ευρώπης».

Ο θυμός του Ντέιβιντ προς τον γαμπρό του εξακολουθεί να βράζει. Λέει ότι «θα είχε τινάξει το κεφάλι του στον αέρα και ευχαρίστως θα είχε αναλάβει τις συνέπειες», αν γνώριζε, όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και μοιράστηκαν συλλυπητήρια στο μνημόσυνο της Καρολάιν, ότι ήταν ένοχος για τη δολοφονία της κόρης του.

Η γνωριμία της Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρθηκε και στη σχέση της κόρης του με τον 32χρονο, αλλά και στη γνωριμία του με τους γονείς της. Ο ίδιος δήλωσε: «Τον περισσότερο χρόνο της τον περνούσε στο διάβασμα για τις Πανελλήνιες. Ήταν έκπληξη όταν είπε πως ήθελε να πάει διακοπές στην Πορτογαλία».

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με μια μικρή τελετή, χωρίς τους γονείς τους, και όταν η Καρολάιν επέστρεψε παντρεμένη πια, τότε ο πατέρας της τον γνώρισε για πρώτη φορά. «Εντυπωσιάστηκα αρκετά, όπως και η Σούζαν: Φαινόταν ήσυχος, ντροπαλός και με αυτοπεποίθηση. Χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως στους έλληνες άντρες. Και παρόλο που ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος από την Κάρολαιν, δεν φαινόταν ιδιαίτερα η διαφορά τους».

Μετά τον γάμο, η Σούζαν τους επισκέφτηκε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, όπως αναφέρει, και φαίνονταν να έχουν τακτοποιηθεί. Στη συνέχεια, όταν η Λυδία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2020, ο Μπάμπης και η Καρολάιν επέστρεψαν στο πατρικό της για να δουν οι γονείς της το εγγόνι τους.

«Τι καλός ηθοποιός αποδείχθηκε»

Σημειώνεται, πως οι γονείς της Καρολάιν είχαν δηλώσει ότι ο δολοφόνος τους ζήτησε να αναλάβουν όλα τα έξοδα της κηδείας. Όπως θυμάται ο Ντέιβιντ Κράουτς: «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε το σώμα της Καρολάιν πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία. Αντ’ αυτού, ένας συνάδελφός του πιλότος τον έφερε στο νησί. Σπάνια έχω δει ένα τόσο θλιμμένο άτομο, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στεκόταν στην εκκλησία κρατώντας τη Λυδία, ήταν μια εικόνα δυστυχίας. Παρά τον πόνο μου, ένιωσα συμπάθεια γι’ αυτόν. Όταν του μίλησα αργότερα, ένιωσα ότι γι’ αυτόν ήταν μια μεγάλη τραγωδία από την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει. Τι καλός ηθοποιός αποδείχθηκε».

«Την επόμενη φορά που τον είδα βρισκόμασταν στο μνημόσυνο. Μου χάρισε μια τεράστια φωτογραφία της Καρολάιν από τον γάμο τους στην Πορτογαλία. Ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Ήταν ακόμα πολύ αναστατωμένος, τα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του όταν μιλούσε για την Κάρολαιν», δήλωσε για τη μέρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από την Αλόννησο στην Αθήνα.

«Όταν βγήκαμε από το εκκλησάκι, περίμεναν δύο ξένοι. Η Σούζαν ξέσπασε σε κλάματα και ο Μπάμπης την αγκάλιασε για να την παρηγορήσει. Τότε ένας από τους ξένους βγήκε μπροστά και χτύπησε τον Μπάμπη στον ώμο, ήταν αστυνομικός. Πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή ο Μπάμπης συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι τελείωσε», ανέφερε και συνέχισε:

«Είχα δηλώσει πως θα του έσπαγα το κεφάλι και θα αναλάμβανα τις συνέπειες, αν ήξερα τότε ότι ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου. Ακόμη αισθάνομαι το ίδιο. Είναι κάποιες φορές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», συμπλήρωσε ο κ. Κράουτς.

Το σπίτι και το συμβόλαιο

Ο Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε και για τις ενέργειες που έκαναν με τη σύζυγό του ώστε, να ανακτήσουν τα 60.000 ευρώ που είχαν δώσει στην Καρολάιν για το οικόπεδο που θα αγόραζαν με τον Μπάμπη.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Καρολάιν ζήτησε από τους γονείς της βοήθεια γιατί ήθελε μαζί με τον 32χρονο πιλότο να αγοράσουν γη, ώστε να χτίσουν ένα σπίτι. «Η Σούζαν πούλησε κάποια οικόπεδα που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της στις Φιλιππίνες και εγώ εκκαθάρισα ορισμένες επενδύσεις που κατείχα. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο καθένας μας μετέφερε 30.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν στην Αθήνα», είπε.

«Το οικόπεδο αγοράστηκε και με μεγάλη μας έκπληξη μετά το θάνατο της Καρολάιν, διαπιστώσαμε ότι είχε καταχωρηθεί μόνο στο όνομα του Μπάμπη. Προς το παρόν, κάνουμε νομικές ενέργειες ώστε να καταχωριστεί αυτή η γη στο όνομα της Λυδίας» συμπλήρωσε.