Τι ισχύει για τα θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους – Ποιοι και πώς θα έχουν πρόσβαση

Τι ισχύει για τα θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους – Ποιοι και πώς θα έχουν πρόσβαση

Απαραίτητο... αξεσουάρ για άπαντες είναι η μάσκα - Το νέο καθεστώς μέχρι 31 Αυγούστου σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους θεάματος

Όλα άλλαξαν από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, και στον χώρο του θεάματος, όσον αφορά τα θέατρα, τις συναυλίες και τους κινηματογράφους, λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν αφορούν μόνο στην εστίαση ή τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά άλλες μορφές ψυχαγωγίας του κόσμου όπως είναι τα θέατρα, οι συναυλίες και οι κινηματογράφοι.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστά θέατρα. Μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κα έχουν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ή εφόσον έχουν νοσήσει και επίσης μπορούν να φέρουν πιστοποιητικό. Το σίγουρο είναι ότι και για αυτούς η είσοδος στα κλειστά θέατρα θα γίνεται με μάσκα, το οποίο είναι απαραίητο... αξεσουάρ.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους  κλειστούς κινηματογράφους. Πρόσβαση θα έχουν οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις και αφού έχουν περάσει δύο εβδομάδες ή εκείνοι που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό. Τα παιδιά επιτρέπονται, αρκεί να έχουν κάνει self- test και φυσικά επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση. Και για τα κλειστά σινεμά ισχύει ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκα.

Όσον αφορά τις συναυλίες, τα ανοικτά θέατρα και σινεμά, δηλαδή τα θεάματα σε υπαίθριο χώρο, η πρόσβαση είναι ελεύθεροι για όλους είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι. Ωστόσο, επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, κάτι που σημαινει ότι απαγορεύεται ο χορός, ενώ επίσης μάσκες θα πρέπει να φορούν όλοι. Για τα θερινά σινεμά υπάρχει κι ένας επιπλέον κανόνας, οι ταινίες να προβάλλονται χωρίς διάλλειμα.