Πώς θα γίνουν τα πανηγύρια φέτος – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Πώς θα γίνουν τα πανηγύρια φέτος – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε στα παραδοσιακά γλέντια του καλοκαιριού

Πανηγύρια χωρίς χορό και μόνο με καθήμενους προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι, ενώ ζητείται η εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας, όπως η αποφυγή του συνωστισμού, η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια και η τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής. Επισημαίνεται, ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Καθήμενοι θα πρέπει να είναι κι όσοι επισκεφθούν υπαίθρια κέντρα διασκέδασης. Ειδικότερα, από σήμερα μέχρι τις 31 Αυγούστου τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια, κλαμπ) θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Όλοι οι πελάτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι.

Κατά την είσοδό τους στο χώρο, οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του. Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.