Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ για τους φοιτητές

Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ για τους φοιτητές

Τι προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως

Την ώρα που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προχωρά για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων κι ενώ γίνεται συζήτηση για επέκτασή του και σε άλλους κλάδους όπως οι εκπαιδευτικοί, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε σήμερα, Παρασκευή (16/07) τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», αφού επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δια ζώσης εκπαίδευση, πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75% και μετά θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες αν θα ληφθεί απόφαση να γίνει υποχρεωτικός.

Όπως είπε, συζητείται επίσης τι θα γίνει και με τους φοιτητές, ενώ υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

Δήλωσε επίσης ότι στη συνάντηση που θα έχει με του πρυτάνεις, θα εξετάσουν τρόπους για τη δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης -είπε- αλλά να προσέρχονται στη διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι με self test.

Σύμφωνα με την κ Κεραμέως είναι σημαντικό ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 15 ετών και συζητείται να αρχίσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές  από 12 ετών.