Κορονοϊός: Μια ανάσα πριν το lockdown Μύκονος, Κρήτη, Ίος, Σαντορίνη και Πάρος

Κορονοϊός: Μια ανάσα πριν το lockdown Μύκονος, Κρήτη, Ίος, Σαντορίνη και Πάρος

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά: Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα

Η επιδημιολογική έξαρση των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα σήμανε συναγερμό στον ΕΟΔΥ, με το μέτρο των τοπικών lockdown να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Αναλυτικότερα, συναγερμός έχει σημάνει για 6 περιοχές λόγω της «έκρηξης» στα κρούσματα κορονοϊού.

Στη Μύκονο τα κρούσματα έχουν τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο έχουν τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο έχουν διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Στις περιοχές αυτές έκανε αναφορά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Στις 6 περιοχές που κάναμε αναφορά είναι ξεκάθαρη η επιδημιολογική επιβάρυνση. Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα, θεωρώ όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αν τα επόμενα 24 συντονιστούμε όλοι και γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», σημείωσε σε ερώτηση για το πόσο κοντά είμαστε στη λύση των τοπικών lockdown.

«Οι πηγές που κρίνουν το ζήτημα της μεγάλης διασποράς αφορούν τις νέες ηλικίες και προέρχονται από τη διασκέδαση και τις συναθροίσεις. Δεν γίνεται αυτή η αναφορά για να στοχοποιήσουμε επιχειρήσεις ή τρόπους διασκέδασης», πρόσθεσε.