Διοργάνωναν κορονοπάρτι σε τουριστικό σκάφος στη Ζάκυνθο

Διοργάνωναν κορονοπάρτι σε τουριστικό σκάφος στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και το πλήρωμα

Κορονοπάρτι εν πλω για τουρίστες διοργάνωναν επιτήδειοι στη Ζάκυνθο, χωρίς να τηρείται κανέναν μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ενημερώθηκε από το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ότι αλλοδαποί τουρίστες επιβιβάζονται σε τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν σε επιβατηγό τουριστικό σκάφος για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση διασκέδασης εν πλω. Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου έσπευσαν στην περιοχή και διενέργησαν καταμέτρηση επιβατών και έλεγχο τήρησης μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, πριν τον απόπλου του σκάφους, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στη συνέχεια, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχή Ζακύνθου προσέγγισαν με ταχύπλοο σκάφος το τουριστικό σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι πραγματοποιείτο εκδήλωση διασκέδασης και ακολούθως το σκάφος, συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμένα Ζακύνθου.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου.