Κορονοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης

Ποιοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο rapid test την εβδομάδα

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεsting τίθενται οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προτασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς..

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στη Μύκονο, όπου όπως είπε, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού τετραπλασιάστηκαν σε μόλις μια εβδομάδα, ενώ στο Ηράκλειο διπλασιάστηκαν και στο Ρέθυμνο τριπλασιάστηκαν. Στο πορτοκαλί έχουν πάει οι εξής περιοχές: Γρεβενά, Ιωάννινα, Ανατολική Αττική, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Λάρισα, Σαλαμίνα και Πάρος.

Στο κίτρινο έχουν πάει οι εξής περιοχές: Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Πρέβεζας, Ζάκυνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ικαρία, η Λέρος, Λευκάδα, Κύθνος, Αντίπαρος, Χίος, Μήλος, Σέριφος.

Η μόνη περιοχή που επέστρεψε στο πράσινο είναι οι Λειψοί.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως από το Σάββατο 17 Ιουλίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση, που βρίσκονται στις «πορτοκαλί» περιοχές αυξημένης επιτήρησης και στα επιβατηγά πλοία, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια, θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα rapid και ένα self το οποίο θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ.

Τα νέα δεδομένα στις κατασκηνώσεις

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού προκάλεσαν και νέα δεδομένα στις κατασκηνώσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχει η εισήγηση της Επιτροπής οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι κατασκηνωτές, προκειμένου να μπουν στην κατασκήνωση θα πρέπει να υποδείξουν το αρνητικό rapid test ή self test. Τα παιδιά θα ελέγχονται με self test μια φορά την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι δυο. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις εκτός αν έχει παραστεί μεγάλη ανάγκη.