Κορονοϊός: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων – Τα νησιά και οι περιοχές που είναι κοντά στο «κόκκινο»

Κορονοϊός: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων – Τα νησιά και οι περιοχές που είναι κοντά στο «κόκκινο»

Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα

Ανησυχία αλλά και προβληματισμό προκαλεί στην Επιτροπή Ειδικών η ταχεία αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να πολιορκεί τη χώρα.

Αναλυτικότερα, ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στις Κυκλάδες, με πρώτη την Μύκονο, ενώ παράλληλα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σταθερά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο και στην Αττική, κυρίως στα Νότια Προάστια. Επίσης, στην Κρήτη παρατηρείται έξαρση πρώτα στο Ρέθυμνο και έπειτα στο Ηράκλειο.

Προβληματισμός επικρατεί και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, ενώ όσον αφορά στα κρούσματα που εντοπίζονται, τα περισσότερα αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης, η επιτροπή εξετάζει εξονυχιστικά τα δεδομένα και δεν αποκλείεται να λάβει κάποια επιπλέον μέτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για διενέργεια Rapid και self test, από μία φορά την εβδομάδα το καθένα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας, κυρίως στα νησιά.

Τέλος, δεν μοιάζει πιθανό να επιβληθεί κάποιο τοπικό lockdown, ωστόσο βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι το συγκεκριμένο σενάριο.