Αυτά είναι τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν εταιρείες και ιδιώτες

Αυτά είναι τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν εταιρείες και ιδιώτες

Έκαναν συναλλαγές με πλαστές αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων και πλαστές συναλλαγές

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες (ΕΔΩ), καθώς και την ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, 15 ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος εταιρειών, εμπόρων και ιδιωτών σε όλη την επικράτεια.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε την 1-7-2021 μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου. Εξιχνιάσθηκαν 128 περιπτώσεις απάτης, 59 απόπειρες απάτης και 187 περιπτώσεις πλαστογραφίας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν απάτες μέσω της κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό (έμβασμα) και κατάρτισης πλαστών επιταγών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού κατ' εξακολούθηση με σκοπούμενο συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ' αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319305-6 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.