Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών ναρκωτικών στην Καστοριά

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών ναρκωτικών στην Καστοριά

Έπεσαν με το αυτοκίνητό τους πάνω σε περιπολικό - Διέφυγε ο ένας

Στην καταδίωξη δύο διακινητών ναρκωτικών, ενός αλλοδαπού και μίας ημεδαπής, προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων στο Επταχώρι Καστοριάς, καταφέρνοντας να αποτρέψει τη διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης, ενώ συνελήφθη η γυναίκα και αναζητείται ο άνδρας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή του Επταχωρίου Καστοριάς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και εκείνοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσαν και πάνω σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Σε κοντινή απόσταση, ο αλλοδαπός οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζός σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ενώ η ημεδαπή ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στο σημείο.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 74 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 76,5 κιλών. Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και κατασχέθηκε έτερο αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε, είχε μισθώσει η κατηγορούμενη, προκειμένου να λειτουργήσει ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών, αλλά λόγω βλάβης το εγκατέλειψε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο της μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, τσαντάκι με έγγραφα και χρηματικό ποσό 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συγκατηγορουμένου της βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...