Άρπαξαν και κρατούσαν σε ομηρία εξαμελή οικογένεια στην Πιερία

Άρπαξαν και κρατούσαν σε ομηρία εξαμελή οικογένεια στην Πιερία

Ο πατέρας κατάφερε να το σκάσει και ειδοποίησε τις Αρχές - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Θύματα αρπαγής και ομηρίας από πέντε άτομα έπεσαν τα μέλη εξαμελούς οικογένειας -γονείς και τέσσερα ανήλικα παιδιά- σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους τρεις από τους πέντε δράστες, καθώς όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα larisanet.gr, ο πατέρας της οικογένειας κατάφερε να το σκάσει από το χώρο όπου τους κρατούσαν οι απαγωγείς και έφτασε πεζός σε περιοχή του Δήμου Τεμπών από όπου και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, προχθές 12 Ιουλίου το απόγευμα σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας, οι πέντε αλλοδαποί δράστες συναντήθηκαν με ζευγάρι αλλοδαπών, διαφορετικής υπηκοότητας και αφού προκάλεσαν επιφανειακό τραύμα με χαρτοκόπτη στο χέρι του πατέρα, μετέφεραν το ζευγάρι και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σε φάρμα σε ερημική τοποθεσία, σε κοντινή απόσταση.

Η οικογένεια κατακρατήθηκε παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σ΄ ένα από τα ανήλικα παιδιά, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Χθες το πρωί ο πατέρας κατόρθωσε να διαφύγει και κατέληξε πεζός σε κατάστημα γειτνιάζουσας περιοχής του Δήμου Τεμπών Λάρισας, από όπου και ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τα άφησαν ελεύθερα οι δράστες και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ανευρέθηκαν από αστυνομικούς στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας. Η κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τριών εξ αυτών σε αγροτικό χωματόδρομο σε περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμα συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.