Κορονοϊός: Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών

Κορονοϊός: Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών

Θα μπορούν οι γονείς να κλείνουν το ραντεβού και θα πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά - Δικαίωμα έχουν οι γεννημένοι μέχρι 31/12/2005

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό τον τρόπο που θα μπορούν να εμβολιάζονται τα παιδιά 16-17 ετών με το σκεύασμα Pfizer. Κατ΄ αρχάς ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας τόνισε ότι η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου και αφορά τους εφήβους που είναι γεννημένοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2005.

Μάλιστα, επισήμανε ότι θα μπορούν οι γονείς να μπούνε στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με τους κωδικούς του Taxisnet και να κλείνουν το ραντεβού, ενώ ένας κηδεμόνας θα πρέπει να συνοδεύει το παιδί, όταν θα πηγαίνει να κάνει το εμβόλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν και παιδιά γεννημένα το 2006, αλλά σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση αυτό δεν πρόκειται να γίνει στην παρούσα φάση.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας το οποίο συνεχίζει να «χτίζεται» καθώς το 50% του πληθυσμού έχει λάβει έστω τη μια δόση του εμβολίου ενώ ενημέρωσε πως καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού.

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί ενώ η μέρα «κλείσει» με σχεδόν 90.000 εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πλάνο να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί σε σχολεία.