Φρίκη στην Ηλιούπολη: «Η κοπέλα κινδυνεύει από κύκλωμα που εμπλέκεται ο αστυνομικός»

Φρίκη στην Ηλιούπολη: «Η κοπέλα κινδυνεύει από κύκλωμα που εμπλέκεται ο αστυνομικός»

«Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέρφια της»

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η απόλυτη φρίκη που έχει ζήσει η 19χρονη που κακοποιούνταν συστηματικά από 39χρονο αστυνόμο, ο οποίος την κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, αναγκάζοντάς τη να εκδίδεται.

Όπως μεταδίδει το MEGA, o εφιάλτης της στα χέρια του 39χρονου αστυνομικού, με τον οποίο η 19χρονη διατηρούσε σχέση, κράτησε σχεδόν δύο μήνες. Στη φρικιαστική υπόθεση έγινε έπειτα γνωστό πως εμπλέκεται και ο πατέρας της ο οποίος την κακοποιούσε από τότε που ήταν 11 ετών.

Φρίκη στην Ηλιούπολη: «Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέρφια της»

«Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα – είναι μια κλασική περίπτωση trafficking – την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά και όταν εκείνη αρνιόταν, είτε τη χτυπούσε, είτε της στερούσε την τροφή. Αυτή η εναλλαγή ήταν και ο τρόπος να την εξαναγκάζει σε έκδοση. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση αρχικά ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέρφια της», δήλωσε η δικηγόρος της 19χρονης Αντωνία Λεγάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κορίτσι, υπάρχουν και άλλα κορίτσια. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει όλα όσα ξέρει. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα».

Τι αναφέρει ψυχολόγος για την υπόθεση

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό: «Κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε λογικά τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός παιδιού που από τα 11 βίωνε όλο αυτό το σκοτάδι. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί δεν το αποκάλυπτε ή δεν έφευγε. Αυτό το παιδί έχει βιώσει ένα πολύ σοβαρό τραύμα. Τα θύματα που έχουν βιώσει κακοποίηση δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Το παιδί αυτό και στη δεύτερη σχέση εμπιστοσύνης που πήγε να χτίσει, προδόθηκε».

«Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Το τι μας έχει αφήσει η πανδημία δεν το έχουμε βρει μπροστά μας», πρόσθεσε.

Η σερβιτόρα που έσωσε τη 19χρονη

«Η σερβιτόρα είναι το παράδειγμα της αλληλεγγύης στην πράξη. Αυτή η νοοτροπία της κοινωνίας ότι εγώ δεν ασχολούμαι πρέπει να αλλάξει. Η βία δεν έχει πρόσωπο, μπορεί να είναι ο διπλανός μας ο οποιοσδήποτε. Δεν είσαι μόνο αυτό που υπερασπίζεσαι είναι κι αυτό που αποσιωπάς», τόνισε η ψυχολόγος.