Εσωτερικοί χώροι εστίασης μόνο για εμβολιασμένους: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις – Το πιθανότερο σενάριο

Εσωτερικοί χώροι εστίασης μόνο για εμβολιασμένους: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις – Το πιθανότερο σενάριο

Ποιους χώρους θα αφορά

Από τη μια ο κορονοϊός που καλπάζει στη χώρα μας, από την άλλη πολυπλοκότητα των πρωτοκόλλων σε μικτούς χώρους φαίνεται πως οδηγούν την κυβέρνηση σε νέες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως όλα δείχνουν κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσα στην κυβέρνηση η άποψη να πάμε σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα Δεύτερα είναι οι εσωτερικοί χώροι να μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως αμιγείς, δηλαδή μόνο για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίους έξι μήνες.

Όπως όλα δείχνουν θα αποσυρθεί το σχέδιο για μικτούς χώρους αφήνοντας... έξω τους ανεμβολίαστους οι οποίοι δε θα μπορούν να μπουν μέσα ούτε με τεστ.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα αφορά όλους τους εσωτερικούς χώρους σε καφέ μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους και θέατρα.

Εξετάζεται οι πελάτες να είναι μόνο καθήμενοι και η πληρότητα να ανέβει και πάνω από 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Σήμερα πάντως, αναμένεται να παρουσιαστεί στην πλατφόρμα gov.gr η εφαρμογή που θα κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο οι επιχειρηματίες προκειμένου να σκανάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.