Πανελλήνιες 2021: «Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου» – Τι λέει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

Πανελλήνιες 2021: «Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου» – Τι λέει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο»

Για την προσπάθεια που έκανε, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με αποκορύφωμα την απώλεια των γονιών του από τον κορονοϊό μίλησε το πρωί της Δευτέρας (12/07) ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες.

«Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου», δήλωσε ο μαθητής στον ΑΝΤ1. «Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», είπε. Όσον αφορά στην ειδικότητα είπε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα και «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Ερωτηθείς για τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τόνισε ότι «ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο, αφού συνειδητοποίησα ότι δεν έχω άλλη επιλογή», σημείωσε και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Όσο για το πώς θα περάσει το καλοκαίρι του είπε πως «θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα».

«Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αριστούχος των Πανελληνίων.