Σε εξέλιξη τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Αττική – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Βαρνάβα

Σε εξέλιξη τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Αττική – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Βαρνάβα

Μάχη με τις φλόγες σε Βαρνάβα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Δερβενοχώρια

Σε εξέλιξη είναι οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Βαρνάβα και Ελευσίνα, ενώ μάχη με τα πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε Ασπρόπυργο και Δερβενοχώρια.

Στον Βαρνάβα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Παράλληλα μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η πυρκαγιά είναι σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.