Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις στην Κρήτη

Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις στην Κρήτη

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα το τελευταίο 24ώρο στην Κρήτη, εξαιτίας μη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.000 ευρώ σε καταστηματάρχες της εστίασης στο νησί, τα οποία και συνοδεύτηκαν με 7ήμερες αναστολές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, στα Χανιά βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε τρία καφέ μπαρ, καθώς όπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν πελάτες όρθιοι εντός εσωτερικού χώρου, γεγονός που δεν επιτρέπεται βάσει νόμου. Σε κάθε μια επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο καφέ μπαρ, επειδή υπήρχαν όρθιοι πελάτες σε εξωτερικό χώρο. Το πρόστιμο που εισέπραξε ο κάθε επιχειρηματίας ήταν 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης στον ίδιο νομό, βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ σε δύο εργαζόμενους σε κατάστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Στην Χερσόνησο Ηρακλείου, πρόστιμα 5.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας, βεβαιώθηκαν χωριστά σε δύο καφέ μπαρ, καθώς υπήρχαν όρθιοι πελάτες σε εσωτερικό χώρο. Στην πόλη του Ηρακλείου, 7ημερη αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες σε εξωτερικό χώρο ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ, με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας.