Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Έβρο – Οριοθετήθηκε στην Ανάβυσσο

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Έβρο – Οριοθετήθηκε στην Ανάβυσσο

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση της φωτιάς στη Λευκίμμη Σουφλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην Λευκίμμη Σουφλίου στον Έβρο και ενώ έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, υδορφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Μέχρι να δύσει ο ήλιος στην επιχείρηση συμμετείχαν από αέρος τρία ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα τύπου PZL και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε νωρίτερα η εκκένωση της Λευκίμης. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), μεταβαίνει στον Έβρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο Αττικής

Την ίδια ώρα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε έκταση με χαμηλή βλάστηση κοντά στην κεντρική λεωφόρο στην Ανάβυσσο Αττικής. Νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Καταφύγι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε πολύ κοντά στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη ενώ υπηρξε και συνδρομή από ΟΤΑ. Συνολικά την Παρασκευή εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.