Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται ο οικισμός της Λευκίμμης

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται ο οικισμός της Λευκίμμης

«Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού», είπε ο αντιπεριφερειάρχης

Στην εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου, προχωρούν οι αστυνομικές Αρχές, σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πευκοδάσος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, με τη συνδρομή και μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως μεταδίδει το e-evros, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης αλλά και δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Παράλληλα οχήματα του δήμου αλλά και του στρατού δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Επίσης στο ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 θα συνδράμει σύμφωνα με πληροφορίες στο έργο της κατάσβεσης προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς.

Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος.