Ηλίας Μαμαλάκης: Θα προτιμούσα να έχω μόνο εμβολιασμένους στο κατάστημά μου

Ηλίας Μαμαλάκης: Θα προτιμούσα να έχω μόνο εμβολιασμένους στο κατάστημά μου

«Κατά τη γνώμη τη δική μου υποχρεωτικά θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό»

Για τα νέα δεδομένα στον χώρο της εστίασης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (09/07) ο γνωστός μάγειρας και παρουσιαστής Ηλίας Μαμαλάκης, εκφράζοντας την προτίμησή του να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι στο εστιατόριό του.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η νέα διάταξη της κυβέρνησης για αμιγείς και μεικτούς χώρους στην εστίαση προκάλεσε «αναστάτωση» στους εστιάτορες. «Έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κατηγορία στην οποία επρόκειτο να ανήκει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης και στη συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τους πελάτες και τις διαμαρτυρίες τους. Είμαστε στην απαρχή της 4ης φάσης της πανδημίας, που μας τρομάζει πάρα πολύ», τόνισε.

Ηλίας Μαμαλάκης: «Δεν αντέχει άλλο κλείσιμο η εστίαση»

Στη συνέχεια, ο γνωστός μάγειρας υπογράμμισε: «Εγώ θα προτιμούσα να έχω μόνο εμβολιασμένους. Η απειλή του 4ου κύματος είναι πολύ ισχυρή. Όλοι να εντείνουμε την τάση εμβολιασμού. Δεν αντέχει άλλο κλείσιμο η εστίαση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όπως και να ‘χει τα μαγαζιά δεν θα γεμίσουν όπως γινόταν παλαιότερα. Κατά τη γνώμη τη δική μου υποχρεωτικά θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό» είπε.

Τέλος, για τη χρήση μάσκας στα εστιατόρια, επισήμανε ότι θα ήταν καλό να μην αφαιρείται μέχρι κάποιος να καθίσει στο τραπέζι ή ακόμα και μέχρι να ξεκινήσει να τρώει.