Κορονο-μνημόσυνο στη Μαγνησία: Επτά τα κρούσματα – Έκλεισε η εκκλησία του χωριού

Κορονο-μνημόσυνο στη Μαγνησία: Επτά τα κρούσματα – Έκλεισε η εκκλησία του χωριού

Τα κρούσματα εντοπίζονται σε πολλές και διαφορετικές οικογένειες που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους

Επτά κρούσματα κορονοϊού έχουν ήδη επιβεβαιωθεί σε σύνολο 150 κατοίκων του χωριού Κερασιά στη Μαγνησία, όπου ένα μνημόσυνο μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα κρούσματα είναι και ο ψάλτης του χωριού που διαγνώστηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή (02/07), ενώ νοσούν επίσης μέλη της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η εκκλησία του χωριού έκλεισε, ενώ από ιχνηλάτηση θα περάσουν τουλάχιστον άλλα 50 άτομα. Ανάμεσά τους δύο ιερείς από κεντρικό ιερό ναό του Βόλου, οι οποίοι λειτούργησαν τις δύο τελευταίες Κυριακές στην εκκλησία του χωριού.

Πιθανολογείται πως ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στο μνημόσυνο, ενδεχομένως να προκάλεσε τη διασπορά του ιού. Υπολογίζεται ότι 20 άτομα έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, πληροφορίες του οποίου αναφέρουν ότι όλοι όσοι νοσούν είναι ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων που έχουν κολλήσει είναι τα 40 με 75 έτη.

Τα κρούσματα πάντως δεν εντοπίζονται σε μια μόνο οικογένεια, αλλά σε πολλές και διαφορετικές που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι με τις εξελίξεις, με την πλατεία του χωριού να είναι έρημη και τους χωριανούς κλεισμένους στα σπίτια τους.