Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προτεραιότητα οι υγειονομικοί – Ποιες ομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προτεραιότητα οι υγειονομικοί – Ποιες ομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν

Τι θα γίνει με όσους επιμείνουν να μην εμβολιαστούν

Η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» κα φέρνει εξελίξεις και νέα μέτρα. Η κυβέρνηση επισπεύδει το σχεδιασμό της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Οι ανακοινώσεις που ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται επίσης οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο μια τέτοια απόφαση δεν αποτελεί προτεραιότητα και εκτιμάται ότι θα ληφθεί σε συνάρτηση και με την πορεία της πανδημίας περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης συζητείται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών όσων κατατάσσονται στο στρατό αλλά και των αθλητών ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων.